Knihy CZ - prodej knih, levné knihy, knihkupectví - knihy pro každého    
Zákazník:  Nepřihlášen
Login:
Heslo:
NOVÝ ZÁKAZNÍK - registrace
ÚVOD    DOPRAVA A PLATBA    REKLAMAČNÍ ŘÁD    OBCH. PODMÍNKY    KONTAKT  
   VYHLEDAT:        PŘIPRAVUJEME    DOTISKY    VE SLEVĚ    KATALOGOVÝ VÝPIS OBLÍBENÉ VÁŠ NÁKUP:  0,00 CZK
































Pravidla zasílání newsletterů


Příběhy z válečných a poválečných Sudet - Kolektiv


Nový B2B eshop
Vážení obchodní partneři, rádi bychom Vás informovali o spuštění našeho nového B2B eshopu společnos...  Více informací ZDE >>
(19.3.2018, )

Uživatelský návod
Struční uživatelský návod pro velkoobchodní odběratele  Více informací ZDE >>
(18.3.2018, )




Platební kanály:

BANKOVNÍ PŘEVOD
OSOBNÍ ODBĚR
DOBÍRKA

KnihyCZKuchařky  >  Titul Regionální kuchařka

Regionální kuchařka




 
 
Doporučená cena: 499 Kč
Cena pro Vás:
399
(včetně 10% DPH)
sleva 20% - ušetříte 100 Kč
 
SKLADEM
Dostupnost: 
Osobní odběr: do 24 hodin
Česká pošta: 2-3 pracovní dny

Vydavatel: Smart press
Počet stránek: 288
Rozměry: 180x245
Vazba: vázaná
Jazyk: český
 
Katalogové číslo: 978-80-8704-965-5
EAN: 9788087049655
ISBN: 978-80-8704-965-5

Anotace k titulu

Regionální kuchařka

Více než 100 tradičních receptů na polévky, hlavní jídla, sladkosti, alkoholické i nealkoholické nápoje! Krajový a krajinný kontext gastronomie je ta nejlepší cesta, jak pochopit její kořeny. Jak přijít na to, proč jsou zrovna na Valašsku "trnky, zemňáky, špek a zelé živobytí celé", proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat. Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Stačí se podívat třeba jen na sladkosti: v Podkrkonoší mají miletínské modlitbičky a hořické trubičky, na Chodsku ornamentální koláče z máslového těsta, na Valašsku frgále "hruščáky"... Regionální kuchařka obsahuje 13 kapitol, z nichž každá představuje konkrétní region i specifika jeho kuchyně. Vysvětluje, proč se užívaly zrovna tyto suroviny nebo způsoby přípravy jídla, co se jedlo v minulosti ve všední den i ve svátek, s jakými rituály bylo jídlo spojené atd. Kniha vás seznámí s národopisem, historií, se spoustou zajímavostí (třeba kde je na Strážnicku největší oskeruše, nebo kde koupíte pálenku oskerušovici), ale především tím nejlepším z kuchyně daného regionu. Těšit se můžete na tradiční polévky, masitá jídla nebo sladkosti. Vše je doplněno krásnými fotografiemi pokrmů i krajiny. Kapitoly v knize:

Brno, Haná, Horácko, Chodsko, Jižní Čechy, Krkonoše, Polabí, Praha, Slezsko, Slovácko, Sudety, Šumava, Valašsko


Přidat hodnocení / komentář Zeptejte se nás Doporučit titul Výpis komentářů:

Tento titul zatím nikdo podrobněji nekomentoval !

Nejprodávanější v rubrice

King Stephen
Osvícení

231 Kč
Dop.cena: 289 Kč
Gabaldon Diana
Cizinka

339 Kč
Dop.cena: 399 Kč
Körnerová Hana Marie
Pán hor III.

263 Kč
Dop.cena: 329 Kč
Hnízdil Jan
Zaříkávač nemocí

159 Kč
Dop.cena: 199 Kč



Platební metodu PAYU na KnihyCZ.cz bych:
 
1) uvítal a používal
52%
2) nepoužíval
24%
3) tuto platební metodu neznám
25%

celkem 14641 hlasů

Ediční plán BETA - DOBROVSKÝ Ediční plán BARONET






 SŠKNP
www.ssknp.cz
Střední škola
pro knihkupce
a nakladatelské pracovníky


 
Zpět ...
KnihyCZKuchařky  >  Titul Regionální kuchařka
 
  Content & Copyright © 2004 - 2018 by Pavel Dobrovský BETA s.r.o.  •  Created & powered by iNET Solutions s.r.o.  •  Developed via iNET FastShop™ v2.0